5 Basit Teknikleri için Yangın Çıkış Kapısı

Wiki Article

Yangın kapıları periyodik olarak yoklama edilmeli ve bakımları mazbut olarak mimarilmalıdır. Bapnın far çkızılışmasını tedariklemek bâtınin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları kabil deşenlerin durumu yoklama edilmeli ve icabında bakım gestaltlmalıdır.

TST kalite kapsamınca yangın merdiveni standartları net olarak belirtilmiştir. Bütün detaylar ve kıstaslar da hane önünde bulundurularak standartlara uygun biçimde yangın merdivenlerinin yapım edilmesi ve montajlarının da örgülması gerekmektedir.

Yangın merdiveni bapsına tek şekilde kilit ağırlıklamaz. Temelı binalar yararlanma saatleri haricinde hakeza bir yolu yeğleme edebilmektedir. Temelı azca katlı binalarda da hırsızlığı önlemek için yangın bapları kilitlenebilmektedir.

Yangın kapılarına temek uygulanabilmektedir. Stoktaki gözenek ebatları 500x500 mm ve 300x400 mm'dir.

Gereç: Yangın baplarında çoğunlukla çelik veya bedduaşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı elan dayanmalidir.

Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; alelumum endüstriyel tesislerde dü farklı düzı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu çıkarmak bâtınin kullanılmaktadırlar.

Projeye en mütenasip Yangın Bapsı Sisteminin kullanıldığı binalarda içeriden itilerek hariçarı güzel rahat açılan ve ordu grupların sağlamlıklı bir şekilde binaları terk etmesini sağlayan yangın bapları Çıkış veya Exit şeklinde Yangın Çıkış Kapısı belirtilmektedir.

Yangın Kapısı seçerken ilgi edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının dayanıklılık süresi ve klası belirlenmelidir.

Yangın Bapsı müstacel durumlarda binadan dünyaarı çıkış esenlamanın canipı teselsül yangının sair alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Böylece yangının kontrol şeşna allıkınması kolaylaşır ve daha fazla zarar vermesi önlenir.

Yangın yönetmeliğinde söylem edildiği üzere kapıların hudayinabit kapanması gerekmektedir. Kapıların resen kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin üstı dizi opsiyonel olarak allıkınan hidrolik kısım ile daha sık kullanma katkısızlanabilir.

Bu yüzden özellikle çok birimli şifahane kabilinden kuruluşlarda yangın merdivenine ulaşmayı kolaylaştırmak için, daha bina tasar çizim halindeyken mimarlar aracılığıyla bu konuda duyarlı davranılmalıdır.

Firmaların umumi olarak kılgı yöntemi; Apartmanların Yatak Odası aksamından birer yangın merdiveni kapısı harisarak; dunda kâin Garaj alegori iniş bâtınin Demirden merdiven imalatı yapmaktadırlar.

dâhilin yerleştirilen mekanizmanın sağlamlıklı çkırmızıışıp çallıkışmadığını periyodik kontroller ile takip eylemek ve rastgele bir arızada giderilmesini sağlamak önemlidir.

Report this wiki page